Gastronomie a hotelnictví 65-42-N/01
Obecné informace o programu
Od 1. září 2008 nabízí Vyšší odborná škola v Havířově nově akreditovaný vzdělávací program Gastronomie a hotelnictví pro denní i dálkovou formu vzdělávání.
Vzdělávací program je koncipován pro absolventy, kteří získali střední vzdělání s maturitní zkouškou.
Cílem vzdělávacího programu je připravit odborníky pro širokou oblast služeb hotelnictví a gastronomie. Strukturu obsahu vzdělávání tvoří moduly standardní – všeobecné, odborné moduly, povinně volitelné, specificky zaměřené na výkon povolání, volitelné a náročná praktická příprava.
U denní formy probíhá vzdělávání 3 roky. U dálkové formy probíhá vzdělávání 4 roky, vždy jeden den v týdnu.
Školné
Roční školné: 5 000Kč za celý školní rok
Uplatnění absolventa
Absolventi mohou vykonávat náročné řídící činnosti v hotelovém provozu, střediscích veřejného a společného stravování.
Po úspěšném absolvování vzdělávacího programu mohou absolventi pracovat jako samostatní pracovníci pohostinství a hotelového provozu, vedoucí rezervačního oddělení, vedoucí recepce, vedoucí stravovacího úseku. Své uplatnění mohou najít také coby samostatní podnikatelé v hotelnictví a pohostinství.
Učební plány
- Učební plán - platný od 1. 9. 2022 pro 1. ročník
- Učební plán - pro 2. a 3. ročník