Sommeliérský kurz
Místo konání: | Vyšší odborná škola Havířov s.r.o., Tajovského 2, Havířov-Podlesí |
---|---|
Obsah: | Teoretická část • Historie vína • Klasifikace vín dle českého vinařského zákona • Odrůdy vinné révy • Nástin výroby vína • Vinařská technologie • Škůdci, viry, houby révy vinné • Odborný servis bílého, červeného a šumivého vína • Degustace – vzhled, vůně, chuť • Skladování vína • Snoubení pokrmů s víny • Doutníky – druhy, složení, servis, značky Praktická ukázka • Servis bílého vína • Dekatování červeného vína • Sabrage (sekání) šumivého vína • Degustace vín – praktická ukázka • Servis doutníků |
Ukončení: | Úspěšní absolventi obdrží: • Certifikát „Sommelierská pečeť“ • Vývrtku • Skripta • Odborné tiskoviny • Sklenici O.I.V. |
Lektor kurzu: | Marian Jemelík, sommelier spol. Víno Hruška, držitel Crtifikátu sommeliera, řádný člen Asociace sommleiérů ČR. |
Úhrada: | V hotovosti. |
Stravování: | Není započítáno v ceně kurzovného. |
Oděv: | Společenské oblečení. |
Poznámka: | Sommelierský kurz se uskuteční při minimálním počtu 15 osob. V případě malého zájmu Vám bude kurzovné v plné výši vráceno. |