Kadet

Místo konání: Vyšší odborná škola Havířov s.r.o., Tajovského 2, Havířov-Podlesí
Termín: bude upřesněno
Časový rozpis: 8.30 - 17.00 hodin
Cena kurzu: 2.900,- Kč
Obsah: Teoretická část
• Historie vína
• Klasifikace vín dle českého vinařského zákona
• Odrůdy vinné révy
• Nástin výroby vína
• Vinařská technologie
• Škůdci, viry, houby révy vinné
• Odborný servis bílého, červeného a šumivého vína
• Degustace – vzhled, vůně, chuť
• Skladování vína
• Snoubení pokrmů s víny
• Doutníky – druhy, složení, servis, značky

Praktická ukázka
• Servis bílého vína
• Dekatování červeného vína
• Sabrage (sekání) šumivého vína
• Degustace vín – praktická ukázka
• Servis doutníků
Ukončení: Úspěšní absolventi obdrží:
• Certifikát „Sommelierská pečeť“
• Vývrtku
• Skripta
• Odborné tiskoviny
• Sklenici O.I.V.
Lektor kurzu: Marian Jemelík, sommelier spol. Víno Hruška, držitel Crtifikátu sommeliera, řádný člen Asociace sommleiérů ČR.
Úhrada: V hotovosti.
Stravování: Není započítáno v ceně kurzovného.
Oděv: Společenské oblečení.
Poznámka: Sommelierský kurz se uskuteční při minimálním počtu 15 osob. V případě malého zájmu Vám bude kurzovné v plné výši vráceno.
Informace: Veškeré informace Vám podá Mgr. G. Bordácsová
tel.: 596 475 123
e-mail: bordacsova@obaka-havirov.cz